logo

Isot pensaat; solitaire-pensaat

Isoja yksittäispensaita kutsutaan yleisesti nimillä Solitaire (ranskalainen)tai Solitary (englantilainen).  Ne tarkoittavat yksinäistä, irralista ja erillään olevaa.

Pälkäneellä kasvatetaan pienestä alla luetteloidusta valikoimasta solitary-pensaita avomaalla. Taimien toimitusaika on pääsääntöisesti keväällä tai syksyllä kun taimi on vielä siirrettävissä. Mikäli toivotaan kesäaikaista toimitusta tulee taimet tilata hyvissä ajoin keväällä että ne voidaan asitoida odottamaan toimitusta. Vähittäisasiakkaan kannattaa ottaa yhteyttä paikkakuntansa taimikauppiaaseen ja varmistaa saatavuus.

 
4154 ACER TATARICUM supsp. GINNALA Mongolianvaahtera

Suuri pensas ja vanhemmiten pieni puu, jonka korkeus vaihtelee 3–6 metrin välillä. Laji kestää hyvin tuulta ja sopii melunsuojaistutuksiin. Se menestyy monenlaisilla kasvupaikoilla, mutta ei siedä seisovaa vettä eikä kylmää tiivistä savimaata. Lehdet ovat kiiltävät, syväliuskaiset, tummanvihreät. Ruskaväri on loistavan oranssinpunainen sateisenakin syksynä. Kalkkipitoinen, runsashumuksinen hiekkamaa. Pensas ei juuri tarvitse leikkausta ja se tulisi nuorentaa harventamalla vanhimpia oksia.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–VI 400 cm x 300 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 100-125cm, 125-150 cm

product
Sirkkalehti
 
4139 AMELANCHIER SPICATA Isotuomipihlaja

Kestävin ja isoin tuomipihlajista. Lajia on istutettu Suomessa 1900-luvun alusta lähtien. Tiheä, peittävä, pysty kasvutapa; runsaasti juurivesoja. Runsas valkoinen kukinta touko–kesäkuussa. Sinipunaiset marjat ovat syötäviä, myös lintujen herkkua. Syysväri oranssinpunainen.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena, pikkupuuna.
I–VIII 400 cm x 300 cm A–Pv Kui–Tuo Ra++ Hk+

Solitaire pensaat 60-80cm ja 80-100cm

product
FinE  
4364 PHILADELPHUS LEWISII 'TÄHTISILMÄ' FinE Loistojasmike 'Tähtisilmä' FinE

Hyvin kestävä ja terve, runsaasti kukkiva pensas on Rantasalmelta rekisteröityä keskas-kantaa 462. Heinäkuussa avautuvat kukat ovat puhtaanvalkoiset, 5 cm leveät, heikosti tuoksuvat. Lehdet ovat kapeahkot, lähes karvattomat. Tiheä riippuvaoksainen pensas on viisivuotiaana 120 cm korkea ja leveä.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–V 250 cm x 250 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 80-100cm, 100-125 cm

product
Sirkkalehti
 
4187 PHILADELPHUS LEWISII 'WATERTON' Tähtijasmike

Tiheäoksainen ‘Waterton’ muistuttaa em. loistojasmiketta. Kanta on kotoisin Torniosta. Runsas kukinta alkaa kesäkuun lopussa. Miedosti tuoksuvat kukat ovat valkoiset ja 3,5–4 cm leveät. Terälehdet avautuvat tähtimäisesti; heteet ovat kirkkaankeltaiset.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–V 300 cm x 300 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 80-100cm, 100-125 cm

product
Sirkkalehti
FinE  
4207 LONICERA X BELLA 'SAKURA' FinE Sirokuusama

Kukat ovat kaksivärisiä, hennon vaaleanpunaisia ja valkoisia; marjat ovat kirkkaan punaiset, kiiltävät ja isohkot. Voimakaskasvuinen pensas on viisivuotiaana noin 120 cm korkea ja 150 cm leveä. Se on vaatimaton kasvupaikan suhteen ja kestää melko hyvin kuivuutta. FinE-taimet ovat Keskas-kantaa 664.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–III 250 cm x 250 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 125-150 cm

product
Sirkkalehti
 
4107 LONICERA TATARICA ROSEA Rusokuusama

Pysty-, vanhana kaartuvaoksainen, tummanvihreä, suuri pensas. Runsas kukinta kesä–heinäkuussa. Kukat ovat vaaleanpunaiset, tuoksuvat; punaoranssit marjat. Rusokuusama kasvaa melko nopeasti, sietää suolaa ja soveltuu tienvarsille, kun sitä leikataan säännöllisesti. Vanha pensas toipuu huonosti alasleikkauksesta. Kalkkipitoinen maa. Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–VII 350 cm x 250 cm A–Pv Tuo Ra+++ Ca+

Solitaire pensaat 125-150 cm

product
Sirkkalehti
 
4108 LONICERA X BELLA ZABELII Kaunokuusama

Kesäkuussa avautuvat kukat ovat tummanpunaiset, raikkaantuoksuiset. Marjat ovat koristeellisen punaiset. Tummanvihreät lehdet puhkeavat aikaisin. Nopeakasvuinen pensas.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–VI 250 cm x 200 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 125-150 cm

product
Sirkkalehti
 
4109 MALUS TORINGO VAR. SARGENTII Marjaomenapensas

Runsaasti alkukesällä kukkiva, hyvin leveä ja jäykkäoksainen pensas. Pienistä valkoisista kukista kehittyy tummanpunaisia marjamaisia hedelmiä, jotka riippuvat pitkien kantojen varassa. Lehdet ovat yleensä kolmeliuskaiset, syksyllä punakeltaiset. Pitkäikäinen marjaomenapensas menestyy aurinkoisessa, syvämultaisessa, ravinteikkaassa kasvupaikassa. Pensaasta poistetaan oksia tarpeen mukaan, alasleikkausta ei suositella. Tyviversoja syntyy niukasti. Versot on suojattava jyrsijöiltä.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.
I–II(III) 150–200 cm x 200–250 cm A Tuo Ra+++ Ca+

Solitaire pensaat 60-80cm

product
Sirkkalehti
 
4367 SPIRAEA BETULIFOLIA 'TOR' Koivuangervo

Peittävä pikkupensas mm. aurinkoisille seinustoille ja muille kuiville paikoille. Tiheäoksainen ja pyöreähkö ’Tor’ on yksi parhaimmista koivuangervokannoista. Lajikkeesta tulee noin metrin korkuinen ja lähes puolitoista metriä leveä. Lehdet ovat pienet, ruska-aikaan loistavan punakeltaiset. Valkoiset kukat puhkeavat kesä–heinäkuussa saman vuoden versoihin. Pensas sietää hyvin leikkausta.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, maanpeittäjänä mm. luiskissa ja kivikkopuutarhassa.
I–VI 100 cm x 130 cm A–Pv Kui–Tuo Ra++

Solitaire pensaat 60-80cm

product
Sirkkalehti
 
4256 SPIRAEA JAPONICA 'ODENSALA' Loistoangervo

Loistoangervo tunnetaan erittäin suurista ruusunpunaisista kukinnoistaan, jotka avautuvat heinä–elokuussa. Kämmenen levyiset kukinnot saavat rennot oksat nuokkumaan. Myös heleänvihreä lehdistö näyttää isolta. Pensas muistuttaa kasvutavaltaan ruusuangervoa, mutta lehdet ovat isommat ja heleänvihreät. Lajike kukkii saman vuoden versoilla, joten pensaan voi leikata alas keväällä. Se tekee runsaasti juuriversoja ja menestyy lähes koko Suomessa.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, matalana aidanteena, ruukussa.
I–VII 90 cm x 120 cm A–Pv Tuo Ra+++

Solitaire pensaat 60-80 cm

product
Sirkkalehti
 
4160 SYRINGA VULGARIS Pälkäneen kanta Pihasyreeni Pälkäneen kanta

Pälkäneen kanta on pihasyreenin muoto jonka kukinto on aluksi voimakkaan liilanpunainen, vanhetessaan se vaalenee ja alkaa muistuttaa tavallista pihasyreeniä. Suurimmassa osassa maatamme menestyvä pihasyreeni kukkii juhannuksen tienoilla. Pihasyreenin herttamaiset lehdet kellastuvat ja varisevat myöhään syksyllä. Pystyhaarainen pensas vesoo runsaasti.
Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena ja leikattavana aitana, pikkupuuna.
I–V(VI) 400 cm x 250 cm A–Pv Kui–Tuo Ra+++ Hu+

Solitaire pensaat 80-100cm ja 100-125cm

product

Evästeet