logo

Vadelmat

Sirkkalehti
 
1238 RUBUS ALLEGHENIENSIS 'SONJA' karhunvatukka

Itsepölytteinen, aikaisin kypsyvä ja kestävä karhunvattu. ’Sonja’ kukkii keskikesällä valkoisin kukin ja marjat alkavat kypsyä jo elokuun alussa; koko sato valmistuu ennen syyspakkasia. Marjat ovat noin 2 cm halkaisijaltaan, kiiltävän mustia, mietoja ja makeita. Versot ovat vankat, piikkiset ja pari metriä pitkät – ne voi tukea köynnöksen tavoin seinustalle. Marjoneet versot poistetaan syksyisin. Tämä maatiaiskanta on peräisin Savitaipaleelta ja alun perin todennäköisesti Venäjältä.

I–III(IV) 100–250 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 30–50 cm.

product
 
1679 RUBUS IDAEUS 'GLEN AMPLE' vadelma 'Glen Ample'

’Glen Ample’ on erittäin satoisa uutuuslajike. Marjat ovat suuria, kiinteitä ja hyvänmakuisia. Versot lähes piikittömiä ja pystykasvuisia. Kukat ja marjat kehittyvät toisen vuoden versoihin.
I–V,  1,5-2 m, A,Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimena 30-50 cm, 1-2 vers

product
Sirkkalehti
FinE  
1250 RUBUS IDAEUS 'MAURIN MAKEA' FINE vadelma

Matala puutarha- ja luonnonvadelman muunnos. Lajike on noin metrin korkuinen ja kasvattaa paljon sivuversoja, kun sen vuosikasvaimet typistetään. Pensastavan kasvutavan vuoksi kasvustoa ei tarvitse tukea juuri lainkaan. Marjat muodostuvat heinäkuun aikana pääasiassa edellisen vuoden versoihin. Marja on keskikokoinen, hieman pitkulainen ja melko helposti irtoava, villivattua kiinteämpi. Lajike on yhtä satoisa kuin muut meillä viljeltävät vadelmat.

I–V 100 CM a Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 30–50 cm.

product
Sirkkalehti
FinE  
1132 RUBUS IDAEUS 'MUSKOKA' vadelma

Runsaasti versova ja matalahko, melko aikaisin kypsyvä puutarhavadelma. Marjat ovat isoja, pyöreitä, tummanpunaisia ja aromikkaita. Ne irtoavat helposti kannasta ja sopivat kiinteinä pakastukseen. Sato on runsas. Versoja kasvaa niin paljon, että niitä joutuu harventamaan. ’Muskoka’ ei ole altis harmaahomeelle, mutta se altistuu herkemmin versotaudille. Se on kanadalainen lajike 1950-luvulta.

I–V 200 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 30–50 cm.

product
Sirkkalehti
FinE  
1133 RUBUS IDAEUS 'OTTAWA' vadelma

Niukasti versova, talvenkestävä ja melko aikaisin kypsyvä puutarhavadelma. Versot ovat tanakat ja korkeat. Marjat ovat keskikokoiset tai suurehkot, kekomaiset, kirkkaanpunaiset. Maku on happamanimelä ja heikosti aromaattinen. Marjat irtoavat helposti kannasta ja sopivat sekä tuorekäyttöön että pakastukseen. Sato on runsas. Tämä kanadalainen lajike vuodelta 1943 kestää melko hyvin versotautia, mutta se on hieman altis harmaahomeelle.

I–V(VI) 250 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 30–50 cm.

product
Sirkkalehti
 
1219 RUBUS IDAEUS 'PREUSSEN' vadelma

Etelä-Suomessa menestyvä, aikaisin kypsyvä puutarhavadelma.  Marjat ovat keskikokoiset, vaaleat ja makean aromikkaat. Pehmeytensä vuoksi marjat sopivat parhaiten nautittavaksi tuoreena. Ne irtoavat helposti kannoista, joten poiminta on nopeaa. Sato on runsas ja satokausi pitkä. Tämä vanha saksalainen lajike kasvattaa versoja niukanlaisesti, mutta versot ovat tanakoita. ’Preussen’ menestyy Etelä-Suomessa.

I–III 200 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 30–50 cm.

product
 
1956 RUBUS IDAEUS 'RUBY BEAUTY' Ruukkuvadelma

Matala satoisa vadelmalajike Ruby Beauty.
Soveltuu hyvin niin ruukkuvadelmaksi kuin puutarhakasvatukseen.

I-III(?) A Tuo Ra++

Yleisin taimityyppi ja koko: At P12-2 l

product
 
1697 RUBUS IDAEUS 'FALGOLD' vadelma keltainen

Keltainen vadelma Falgold on vanha lajike joka on kestävä ja miedon makuinen. Marjat keskikokoisia. Talvehtii hyvin.


I-IV(V) A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: astiataimi 2-3 l

product

Evästeet