logo

Köynnösruusut

Köynnösruusujen pitkät ja rennot versot on tuettava kehikkoon. Taimet istutetaan 1–1,5 metrin välein lämpimälle ja aurnkoisella paikalle ravinteikkaaseen, 50–60 cm syvään multaan. Jalonnuskohta tulee noin 20 cm maanpinnan alle. Köynnösruusut tarvitsevat talvisuojauksen lukuun ottamatta ’Pohjantähti’-ruusua.

 
1317 'FLAMMENTANZ' köynnösruusu

Punaiset, löyhän kerrannaiset kukat tuoksuvat heikosti ja avautuvat tiheisiin terttuihin, jotka lähes peittävät lehdistön alleen. Lajike kukkii heinäkuussa noin kolme viikkoa toisen vuoden versoilla. Suuri lehdistö kiiltää heikosti. Isopiikkinen ja tiheä lajike menestyy talveksi turpeella tms. suojattuna IV-vyöhykkeellä saakka.

Käyttö: yksittäin, ryhmissä seinustalla.

I–IV (talvisuojaus) 300–400 cm  A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: esipakattuna 1 kpl/pak. 15–30 cm.

product
 
1349 'NEW DAWN' köynnösruusu

Hennon vaaleanpunainen ’New Dawn’ kukkii heinäkuusta myöhäissyksyyn saman vuoden versoilla. Voimakastuoksuiset suurehkot kerrannaiskukat haalistuvat lopulta lähes valkoisiksi. Tumma- ja kiiltävälehtinen ruusu talvehtii suojattuna kohtalaisesti vielä III-vyöhykkeellä.

Käyttö: yksittäin, ryhmissä seinustalla.

I–III (talvisuojaus) 200–300 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: esipakattuna 1 kpl/pak. 15–30 cm.

product
 
1318 'POHJANTÄHTI' suomenköynnösruusu

Valkoiset, puolikerrannaiset, miedosti tuoksuvat kukat ovat vain 3–4 cm leveät, mutta niitä kehittyy erittäin paljon isoihin terttuihin. Keskikesään ajoittuva kukinta kestää lähes kuukauden. Pienilehtinen, tiheäoksainen ja pitkäpiikkinen ruusu kasvaa hyvin voimakkaasti. Se talvehtii vyöhykkeillä I–V jopa ilman talvisuojausta. Sen voi istuttaa Etelä-Suomessa pilariruusuksi avomaalle, sillä se ei tarvitse seinustan suojaa.

Käyttö: yksittäin tai ryhmissä seinustalla, avomaalla pilariruusuna, maanpeittäjänä.

I–IV(V) 300–600 cm A Tuo Ra+++

Yleisin taimityyppi ja koko: esipakattuna 1 kpl/pak. 15–30 cm.

product

Evästeet