logo

Tuotanto


Kinnalan Taimisto Oy:llä on taimitarhatuotannossa noin 45 hehtaaria ja toiminta työllistää noin 20 vakituista alan ammattilaista sekä saman verran kausityöntekijöitä kasvukauden aikana. Tuotannossamme ovat aitataimet, koristepensaat, pensasruusut, marjapensaat sekä myymäläkokoiset hedelmä- ja lehtipuut. Yli 90 % myymistämme taimista on kotimaista alkuperää. Pensaiden taimista noin puolet lisätään pistokkaista ja toinen puoli siemenistä. Osa puista ja muutamia pensaita lisätään omassa mikrolisäyslaboratoriossamme.


Peltoviljelyssä kasvatetaan pääsääntöisesti paljasjuurisia pensaita suurkulutuskäyttöön, aitataimia myymälöihin sekä jatkotaimia astia- ja peltotuotantoon. Tuotannon pituus on aitataimilla 2 vuotta ja paljasjuurisilla pensailla yleensä 4 vuotta.  Suurin työllistävä vaihe avomaan tuotannossa on rikkaruohontorjunta kylvötaimilta ja tähän työhön otataan vuosittain paikkakunnan koululaisia tutustu työelämään kampanjan merkeissä. Peltoviljelystä vastaa hortonomi Reino Nikkanen.
Pistokasmonistusalueella tehdään pistokkaista lisättävien lajikkeiden pikkutaimet sekä peltoviljelyyn että astiatuotantoon. Tästä tuotantovaiheesta vastaa puutarhuri Tuula Lindholm. Tuulan vastuualueena on myös talviaikainen pensaiden lajittelutyö sekä kevään taimitilausten keräily ja lähettämötoiminnot.
Astiataimituotannossa kasvatetaan astiataimia kaikista puuvartisten taimien tuoteryhmistä. Pensaiden osalta kasvatetaan koristepensaita, marjapensaita ja puistoruusuja. Puuntaimien tuotannossa ovat erilaiset lehtipuut ja koristeomenapuut sekä hedelmäpuut. Taimiston mikrolaboratoriossa kasvatetaan joidenkin vaikeasti lisättävien pensaiden taimia ja puiden jatkotaimia lähinnä konsernin omaa tuotantoa varten. Astiataimituotannosta ja mikrolaboratoriosta vastaa Kati Nuuttila.  
.

Evästeet